Binnenkort meer over Fase 2
Alle woningen in Fase 1 zijn verkocht
Erve Schiphorst - Traditioneel
Visualisatie boerderij
aan de Dinkel
Direct gelegen
Erve Schiphorst - Modern
Visualisatie boerderij
Bijzonder groen
en historisch hart
Erve Schiphorst - Traditioneel
Visualisatie boerderij

Stappenplan

Erfpacht op Singraven

Op Singraven bouwt u een woning op grond in erfpacht. Dat betekent dat u het plan koopt en zelf een huis bouwt, maar dat de ondergrond in bezit blijft van het landgoed. Bewoners van Landgoed Singraven zorgen er samen middels erfpacht voor dat de historische gebouwen op het landgoed in stand blijven en de natuur behouden blijft.
 

 

Erfpacht is een gebruiksrecht. Voor dit recht betaalt u een periodieke vergoeding aan de eigenaar, de ‘erfverpachter’. Deze vergoeding heet erfpachtcanon. Erfpacht is een ‘zakelijk recht’. Dat betekent dat het is verbonden aan een onroerende zaak.

U betaalt de erfpachtcanon aan de eigenaar als vergoeding voor het gebruik van de grond, die periodiek betaald dient te worden.

U kunt een maandelijkse of jaarlijkse canonbetaling zien als een rentevergoeding. Deze mag u, net als de hypotheekrente, aftrekken van uw belastingaangifte. Op belastingdienst.nl kunt u hier meer over lezen.

 

 

Stappenplan

Benieuwd hoe u in 8 stappen naar uw eigen landgoedwoning gaat?
Van inschrijving tot toewijzing. Bekijk het hieronder in het stappenplan.

 

stap 1

Heeft u al een account gemaakt op www.wonenopsingraven.nl/aanmelden? U wordt op de hoogte gehouden van de voortgang van de verkoop wanneer u zich heeft aangemeld.

Stap 2

U wilt graag een optie op de woning van uw voorkeur? Vul via uw account al uw gegevens in, onderteken en verzend het. De makelaar ontvangt uw inschrijvingen neemt contact met u op.

Stap 3

In het gesprek met de makelaar kunt u uw wensen bespreken en wordt bekeken of u aan alle voorwaarden voldoet, waaronder de mogelijkheid tot financiering.

 

stap 4

U gaat op een landgoed wonen waar de bewoners elkaars noabers zijn. Een kennismakingsgesprek met de rentmeester van Landgoed Singraven is dan ook onderdeel van de toewijzingsprocedure.

Stap 5

Wanneer u de optie accepteert, doet u een aanbetaling van € 1.500,-. Hiermee zijn onder meer de kosten van de architect gedekt die met u in gesprek gaat om uw woning helemaal naar wens te maken. De aanbetaling wordt uiteraard verrekend op het moment dat u daadwerkelijk tot koop over gaat.

Stap 6

Hoe is dat nu echt, wonen op een landgoed? U ervaart het tijdens een nacht proefslapen in het Boshuisje De Hazenhof op Landgoed Singraven. Een cadeautje om u van harte welkom te heten.

 

stap 7

In de zes weken nadat u de optie heeft verzilverd bij de makelaar gaat u in gesprek met de architect om uw persoonlijke woonwensen te bespreken. Op basis daarvan maakt de architect een aangepaste tekening van uw woning. Met behulp van een kostencalculator worden alle aanpassingen doorgerekend en ziet u wat de woning uiteindelijk gaat kosten.

Stap 8

Bent u helemaal tevreden, dan tekent u het koopcontract. Binnen drie jaar vanaf de datum van ondertekening dient u uw woning te realiseren. We heten u alvast van harte welkom als nieuwe bewoner van Landgoed Singraven.