Erve Grobbe

Het perceel waar het voormalige erf was gelegen is nog intact, net als het weiland dat ten noorden hiervan ligt. Doordat in vroeger tijden het Almelo-Nordhorn kanaal dwars door het kampenlandschap liep, werd het erf Grobbe afgesneden van de andere erven op Singraven.

Erve Grobbe is prachtig gelegen in een bosrijke omgeving, aan een wandelpad dat u over de natuur van het landgoed leidt. Gezien de kleinschaligheid van het perceel is één woning met een (kap)schuur op deze locatie het meest passend. Door het erf te herstellen komt de bestaande landschapsstructuur beter tot zijn recht. Het erf maakt het beeld weer compleet en de zichtlijnen op het weiland en de Eikenlaan zijn prachtig. Erve Grobbe ligt vlak naast Erve Horst, maar door de inrichting van het landschap geniet u hier van optimale privacy. De bebouwing op Erve Horst is aan het oog onttrokken, maar toch wordt de inrichting en uitstraling van beide erven - met slechts één schuurwoning - gelijk aan elkaar, waarbij is gekozen voor een moderne architectuur.

Schuurwoning - Verkocht


 

Schuurwoning 
Het nieuw te bouwen woonhuis heeft uitzicht op het open landschap. De schuur wordt in het verlengde van de woning onder dezelfde kap geplaatst.

Voor deze type woningen zijn de volgende criteria vastgesteld:

  • Grote dominante kap
  • Ongeglazuurd keramische pannen
  • Forse overstekken
  • Geen goten

 

 

Schuurwoning

Wonen op Singraven - Erve Grobbe

 

Wonen op Singraven - Erve Grobbe

 

Ligging

 

 

Bekijk de locatie op Google Maps
Bekijk

 

Terug naar het overzicht?

Ga terug